Представяме ви рецепти от вдъхновяващи хора, които намират вдъхновяващи начини да включват пробиотичните ядкови сирена на Cheese the Queen към менюто си.

Първата идва от Smart Sister Co. (по-долу можете да прочетете и защо толкова ги харесваме)

Безглутенов кейк с коприва и Cheese The Queen с див лук и зелен пипер

Съставки:

1.5 чаша царевичен грис
2 с.л. кисело мляко/кефир
2 яйца
2 препълнени с.л. гхи/кокосово масло без аромат/сок от сурова туршия и вода
1 ч.л. сода
½ чаша натрошено Cheese the Queen Класик
1-2 чаши коприва

Приготовление:

1.5 чаша царевичен грис се накисва от вечерта в 2 с.л. кисело мляко/кефир/сок от сурова туршия и малко вода, за да ферментира. На сутринта се добавят 2 яйца, 2 препълнени с.л. гхи/кокосово масло без аромат, 1 ч.л. сода, 1/2 чаша натрошено ядково сирене, 1 -2 чаши коприва, предварително кипната за 5 мин. и нарязана на много ситно. Всичко се разбива с миксер за 3 мин. Пече се в предварително загрята фурна на 180 C поне 40 мин. Ако се пропусне накисването може и по-кратко.
Сервира се с Cheese the Queen с див лук и зелен пипер.

За Smart Siters Co.

Kонцептуални създатели на първите функционални шоколади с органични екстракти от български билки. Те се предлагат в два вкуса, съответно функционално предназначение – MURSALA Wild (черен шоколад с екстракти от Мурсалски чай, Шипка и Бъз), който е за тонус и MURSALA Chill out (Шоколад с кокосово мляко и екстракти от Липа, Салвия и Мурсалски чай), който е за релакс. Шоколадът им е ръчно произведен по технологията bean-to-bar в ограничени количества от най-високо качество суровини. Билковите екстракти са органични и сертифицирани, произведени по иновативна технология за свръх-критични CO2 екстракти. Това е студен процес, който е екологичен и устойчив и напълно запазва полезните им свойства.

Smart Sisters Co. създават собствена линия натурални хранителни добавки за здраве и красота, предназначени специално за жени. Водени от вярата, че красотата започва от вътре навън. Как да не ги харесваме 😉