Обядът в офиса може да бъде цветен, зареждащ, витализиращ и хранителен, а в комбинация с Cheese the Queen и с нужната доза пробиотици и допълнителен разкош за вашето тяло.

Често мои приятели се оплакват, че не могат да се хранят вкусно и здравословно през деня. Тази рецепта е вдъхновена изцяло от забързаното, но апетитно ежедневие.

Днес ще ви дам нашето предложение за офиса, което с малко подготовка вкъщи ще ви донесе достатъчна доза наслада през деня.

Кой не обича тако? Всички, които са опитали поне веднъж се влюбват в тази бърза мексиканска храна. В този вариант на рецептата, може да я вземете навсякъде с вас и да я консумирате по всяко време.

Тако в буркан с Cheese the Queen с куркума

база – киноа
салата:
½ ч. краставица
½ ч селъри
½ червена чушка
чили
Cheese the Queen с куркума 
домашна майонеза от кашу /вижте в отделно видео по-долу/

Тази рецепта е вкусна, богата на цвят и разнообразна на текстури.
За база изберете вашате любима зърнена храна: киноа, елда, конопено семе и др.
В случая съм избрала киноа, която може да приготвите предната вечер и ще бъде също вкусна на сутринта.

Ако използвате светла киноа я накиснете в гореща вода за цялата нощ, ако използвате черна, тя ще има нужда от варене. Когато варите киноата съотношението е 2:1 в полза на водата. Добавете малко сол и варете до 15 минути на среден огън, като проверявате отвреме-навреме. Зърната трябва да останат добре оформени, но същевремено да не са сурови.

Съхранявайте готовата киноа до 2-3 дни в хладилник.

За да приготвите вашето тако в буркан, изберете подходящ буркан, който е достатъчно широк, за да може да разбъркате ястието непосредствено преди консумация (така ще бъде свежо максимално дълго).

Подредете първи ред от киноата и поръсете със сол.

За салатата подберете зеленчуци, които не отделят течност, за да остане храната ви достатъчно свежа с часове. Обичам комбинацията от чушка, краставица и селъри, които са чудесен вкусов акомпанимент на Cheese the Queen с куркума и пушен пипер. Нарежете ги на кубчета и подредете втори пласт в буркана. Добавете малко чили по желание /не слагайте сол на зеленчуците, за да останат хрупкави/.

Нарежете Cheese the Queen с куркума и подредете трети пласт.

На финала залейте обилно с домашната майонеза от кашу. Тя има достатъчно плътност, за да остане отгоре без да се смеси със съдържанието преди да го консумирате. Сложете отново малко чили или чипотле /пипер от пушена чушка, който аз обожавам/.

Затворете буркана и сте готови с обяда за офиса. Преди консумация добре разбъркайте и ще бъдете очаровани от превъзходния богат вкус, който ще засити всичките ви сетива.

Вижте видео рецептата тук:

В допълнение споделям с вас и рецептата за домашна майонеза от кашу, която може да използвате в много ястия. Обичам гладката текстура и как обединява всички съставки на такото. Съхранявайте в хладилник до 3,4 дни.

Домашна веган майонеза от кашу

Домашна майонеза от кашу

3⁄4 чаша накиснато за 6 ч. кашу
2 ч.л. ябълков оцет
½ ч.л. портокал
½ ч.л лимон/лайм
1⁄2 ч.л. горчица
1⁄2 ч.л. агаве
Сол на вкус
1⁄4 чаша зехтин/олио

Вижте видео рецептата тук:

Разбира се, ако работите от вкъщи се насладете на това ястие в купа, също толкова вкусно е.

Поръчайте зрелите ядкови деликатеси на Кралицата до всяка точка на България от нашия онлайн магазин тук.
С безплатна доставка за поръчки над 32 лева.

Добър апетит,

Вера Тинкова
Cheese the Queen

 

Видео, снимки и стайлинг –  Гугу WORKS 

Грим и коса – Христина Танчева