Случвало ли ви се е да ви се яде нещо по-специално, но да нямате достатъчно време за приготовления? В забързаното ежедневие аз съм често в тази ситуация, затова много обичам тартарите. Те са чудесно предястие, а с подходящ сос и хранителни съставки, могат да бъдат и основно, както днешната рецепта.

Тартарът с Cheese the Queen куркума и ананас е с екзотичен почерк от подправките, в комбинация със сочност от плода, свежест и мекота от краставицата и авокадото, обединени с подходящ за вкусовия профил сос. Едно богато наситено на пробиотици ястие, което можете да приготвяте целогодишно.

Тартар от ананас, авокадо и Cheese the Queen с куркума

1 ч нарязан на кубчета ананас
1/2 ч краставица на кубчета
1 ч авокадо на кубчета
1/2 Cheese the Queen с куркума 

За соса:
1 с.л. горчица
1 с.л. зехтин
1 ч.л агаве
2 с.л. сок от портокал
¼ ч.л чипотле на прах
¼ ч.л. хималайска сол

Чипотле за поръсване

 

 

Нарежете всички плодове и зеленчуци на кубчета. Разбъркайте соса и го добавете към тях. Разбъркайте достатъчно добре, за да се смесят всички съставки. Нарежете Cheese the Queen с куркума и пушен пипер на кубчета и добавете към сместа като леко разбъркате. Изберете кръгла или квадратна форма и я напълнете с тартара като съвсем леко притискате, за да се задържи формата след като я махнете. Избягвайте да се получават дупки без пълнеж. Бавно изтеглете формата нагоре. Поръсете с чипотле на прах. Добавете допълнителни парчета Cheese the Queen с куркума и пушен пипер и ето! Вашият тартар е готов!

Препоръчвам го в комбинация с чаша бяло вино.

Поръчайте зрелите ядкови деликатеси на Кралицата до всяка точка на България от нашия онлайн магазин тук.
С безплатна доставка за поръчки над 32 лева.

Добър апетит,

Вера Тинкова
Cheese the Queen

Видео, снимки и стайлинг – Татяна Гугуткова – Гугу 

Грим и коса – Христина Танчева